Want your
own Fotopage?







 
Kisah Familyku...
Daisypath
By: ibu n family

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 20-Mar-2009 17:10 Email | Share | Bookmark
MANDI MANDA KAT PULAU CHEKAS

"Hooorey!!! balik kampung moyang...!! boleh mandi sungai...!!!"

tulah...ayat pertama yang akan keluar dari mulut bebudak nih bila dapat tau nak balik ke kampung moyang mereka (nenek hubby).
Pagi-pagi bila celik mata je mesti tanya " ibu...bila nak mandi sungai..."
Kat belakang rumah Wan( gelaran nenek bagi orang pahang ) ade sungai...biasanya sunyi aje kat belakang tuh...tapi, bila cucu cicit Wan balik kat belakang rumah tuh..jadi pesta laaa...
Diorang tak mandi dah...kat bilik air. Mandi sungai lagi best...nyaman airnya...
yang paling penting jimat air kat rumah Wan...kik3
Kalau nak best lagi gi mandi kat air terjun yang tak berapa jauh dari rumah Wan...

Nih...Pusat Rekreasi Pulau Chekas, Raub. 1km dari rumah Wan.
Dari KL ambik masa 2 1/2 jam. Kat cni juga terdapat chalet bagi yang nak bermalam.
kalau time cuti sekolah ramai gak yang wat perkhemahan...wat berbecue....
Tak kurang juga yang wat hari keluarga kat cni...
Kat cni amat sesuai utuk kanak-kanak coz airnya agak tenang dan terdapat kemudahan permainan.
Kolam kecil juga dibina bagi anak-anak kecil..

Bagi orang dewasa plak yang lebih suka adventure...boleh la ke Lata Jarum.
1km dari Pulau Chekas.

Kedua-dua kawasan nih memang menjadi tumpuan orang ramai bila time cuti. Kebanyakkannya orang dari KL datang beriadah..artis pun ade gak....agaknya shira(Sharifah Shahira) kot yang promote kampung dia...kik3

So...sape-sape yang rindukan suasana nyaman jom....datang ke cni...Best tau.....

nie time cuti sekolah.ramai la..rakyat jelata kat tempat permainan tuh...so, kitaorang cari la...port yang privacy ckit...

Layannnn...
















View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net