Kisah Familyku...
Daisypath
By: ibu n family

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Friday, 12-Aug-2011 23:12 Email | Share | | Bookmark
My Birthday

assalamualaikum....

Terima kasih kepada kwn2 yg sudi mengingati ulangtahun kelahiranku.. padaku insan yang paling layak diraikan pada hari ini adalah ibuku..kerana jerik perih beliau la aku lahir ke dunia ini..setiap ulangtahunku akan ku raikan bersama ibu..jika tidak dapat bersama akan ku hubungi untuk ucapan terima kasihku padanya...
namun sejak 4 tahun ini aku tidak lagi berpeluang meraikan bersamanya...hanya tinggal kenangan...belaian dari ibu...walaupun aku telah bergelar 'ibu' aku masih mencari ruang bebaring di atas ribaan ibu...ibu membelaiku seperti anak kecil...indahnya saat itu..kini..tiada lagi ruang dan peluang untuk ku ulangi saat itu...Aidilfitri ini tiada lagi sepasang baju raya yang ku jahit untuk ibu...masih segar di ingatan ini... aidilfitri terakhirnya " tahun depan x payah la jahit baju mak"..ketika itu yg bermain di benakku mungkin ibu tidak mahu menyusahkan aku...rupa2nya itu adalah signal buat aku...hari ini aku benar2 rindu padanya...semoga rohnya dicucuri rahmat..al-Fatihah..


Tuesday, 26-Apr-2011 09:25 Email | Share | | Bookmark
SMART KIDS 2011

Smart Kids telah berlangsung di PWTC pada 15-17 April 2011.
ibu pun x lepaskan peluang membawa anak2 ke sana..
banyak info2 yg berguna diperolehi kat sana...terutama mengenai education anak2 dari baby hingga la ke universiti..
selain itu byk gak la budak2 ni dapat hadiah dari penaja...
yang paling best dapt majalah bintang kecil dan e-baca secara percuma..edisi terkini lagi...




bersama capten munch...


jangan jeles tau...


hi...


[color=blue]ibu pun teringin gak nak bgmbr ngan capten munch..muahahaha....



diluar dewan merdeka


menunggu masa nak serbu...


setengah jam beratur sblm masuk..










kumon test





iffah dpt 100%..yeay!!







LUNCH TIME




main lagiii..




Sunday, 10-Apr-2011 07:01 Email | Share | | Bookmark
PENAWAR KENCING KOTOR

salam...
hari ni ibu nak cerita pasal penawar kencing kotor...
kisahnya...
dalam duk ibu mengemas2 rumah tengok afaf asyik berulang ke toilet ajer...mulanya ibu agak dia sakit perut.... baru keluar toilet x sempat duduk sekejap masuk lagi...di hati dah mula risau...ibu pun tanya afaf...dia cakap dia asyik nak buang air kecik ajer...keluar pun cikit ajer...hmmm ini tanda2 kencing kotor nih... ... ibu pernah dengar orang kata minum air barli boleh mencuci kencing...hmm..tapi kalu nak tunggu rebus barli tentu lama kan...kesian plak puteri ibu nih...
ibu tanpa berlengah ambik pantiliner herba avail...bagi afaf pakai....bagi mengawal perasaannya ibu suruh afaf tidur walaupun waktu tu dah senja...huhu...
lepas sejam afaf bangun dari tidur...dia ke toilet lagi...alamak camane ni x berkesan ker.. esok afa ada exam..ibu dah bayangkn cmn dia kat sekolah..kesiannya...kena ikhtiarkan cara lain la plak....
tapi selepas beberapa minit...beberapa jam...nampaknya hanya sekali tu aje afaf masuk ke toilet...lepas tu dah x de lagi....
alhamdulilah..kerisauan ibu berakhir....keadaan afaf sudah kembali normal...
hmm..memang produk pad herba avail beauty ni...power...
kalau ada yg rasa2 nak cuba boleh la layari: http://dsarahherbaonline.blogspot.com




Sunday, 3-Apr-2011 09:47 Email | Share | | Bookmark
MENGHILANGKAN DAKWAT MARKER

salam ....
nampaknya cuaca hari ni terang menderang.... dapat la...kering semua kasut2 sekolah ank2 dara ibu...

hari ni auni bagi ibu idea cara menghilangkan dakwat marker kat white board...hmmm pelik bunyinyer tu kan....

kisahnya begini...
hari ni ibu mengeluarkan white board yang dah lama bertapa kat atas almari...hmmm...debunya x usah kira la...niat di hati nak gunakan untuk mengajar anak2...mcm cikgu2..tu...kuikuikui...agaknya klu guna white board bebudak lagi mudah faham kot berbanding tulis kat buku...sebab boleh tulis besar2 n boleh padam n boleh suruh bebudak tulis semula...hmmm..itu pd pandangan guru yang tak bertauliah ni ler...klu sesapa yg lebih arif boleh la bg idea ye...
white board tuh sebelum ni digunakan untuk tulis reminder...tapi reminder kt hand fon lagi praktikal la...huhu...bila dah x guna atas almari la tempatnya....
maka banyak la tulisan2..yang menggunakan marker...ibu pun ambil la tisu basah untuk menghilangkannya...ishh.. x mau hilang la plak..seingat ibu..dulu ibu x guna permanent ink tapi ngapa tak boleh hilang...ibu guna plak minyak...'minyak rambut shura' jadi mangsa ibu kali ni...hehehe...tapi tetap x hilang jugak...adusss....
memandangkan afaf n iffah pergi mengaji maka auni jadi pembantu n penyoal setia la....
auni: ibu nak cuci bersih2 ke...
ibu: ye...( sambil menyental..kepala hotak duk memikir camne nak hilangkan ni...)

ibu pun cuba search kat tenet...

auni: ibu..adik tolong ibu ya...
ibu: hmmm....
sambil jeling-jeling kat auni..sib baik dia x usik minyak tu...dia guna tisu basah jer...
auni: ibu ..adik buat kuat2 dah bersih...
ibu: yer ker... pandainya adik.... ( masih cbuk men'search' kat tenet)..
lama gak ibu men'search' ( hehehe...bahasa apa tuh...) tergerak hati la nak tengok si auni buat apa...
arggghhhhh!!! abis 1/2 botol minyak rambut di tuangnyer ke atas white board...huwaaa.... bukan atas white board ajer...ke lantai sekali...

ibu: adik !!! STOP! STOP!... adik buat ape niiiiieee....
auni: adik nak cuci bersih2 la...

dalam duk membersihkan minyak2 tuh...dalam kepala ibu dah terpikir nak beli white board baru jer...dah x boleh hilang dah menda ni...search kat tenet pun x jumpa..ibu pun ambik kain basah...mengelap kesan2 minyak....x psl2 tambah keje....huhuhu..

auni: ibu buat apeeee....
ibu: lap ni la....
auni: ibu guna apa tu...
ibu: guna air la...
auni: air apa...air sabun ke air ape...
ibu: SABUN??? la...ngape la ibu x terpikir guna sabun....bijak jugak anak ibu nih...kredit to auni...apalagi ibu pun ambik la axion..n sental kat white board tuh....x berapa minit setel masalah ibu....tiada lagi kesan kotoran....hehehe...apsal la ibu x pikir menda senang camtu... sayaaangg auni....



Sunday, 3-Apr-2011 09:33 Email | Share | | Bookmark
AKHIRNYA....

salam semua....
hmm...dah 4 bulan di tahun 2011 ni tapi masih belum ada 1 n3 pun untuk tahun ni...huhuhu..
alkisahnya...sejak dari awal tahun ibu x dapat nak login.... ibu dah try byk kali tapi asyik error jer...x tau tang mana silap nya....
rasa2 cam dah merajuk jer...lagi pun asyik up date kat FB jer kan...sebulan ibu biarkan... dah fed up nak cuba lagi.. tetiba ari ni tergerak hati nak mencuba...
haahh!!! xsangka ...dapat login jugak akhirnya.... .. kita suka...kita suka...
so...banyak gak menda yang nak dikongsi nih....walaupun agak terlewat ibu nak publish gak kat cni...x per kan... x basi kan...hehehe...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net